Europarlement bindt strijd aan met wolf, afschieten moet makkelijker worden

VIDEOWolven moeten afgeschoten mogen worden als ze in bepaalde regio’s te veel schade aanrichten. Met nu al meer dan 20.000 wolven in Europa begint het uit de hand te lopen, vinden specialisten van het Europees Parlement, die de beschermde status willen ‘afschalen’.

12 reacties

 • Hans en Ger Janssen

  1 jaar geleden
  Geen wolven omdat de wolf de schapen overwegend doodt en niet opeet. In elk weiland waar een wolf is geweest zie je zwaar verminkte schapen liggen die allen gewond en doodgebloed zijn. Dus niet opgegeten. De wolf hoort hier niet thuis.
 • dennis zandvliet

  1 jaar geleden
  Alle schapen afschieten is een beter plan, wat heb je nu aan een dom schaap? In tegenstelling tot de wolf, wat eenwinst is voor het evenwicht in de natuur. En mensen die zeuren over dierenleed zijn niet goed bij hun hoofd, een carnivoor eet nu eenmaal vlees. En helaas moet je daar dieren voor doden.
 • Martin Jorissen

  1 jaar geleden
  Het dier is een moordenaar,het moet natuurlijk eten. Maar hier komen te veel schapen om op een vreselijke manier. Dit dier hoort niet thuis in een zo drukke wereld te dicht bij de mens. Er komt een tijd dat hij zich keert tegen de mens. Dan is het te laat. En 20 duizend in Europa is wel erg veel. helaas afschieten !!!
 • Toon Wouters

  1 jaar geleden
  Gewoon afschieten, want ze kunnen ook ziektes overbrengen(verspreiden).
 • William De Wit

  1 jaar geleden
  Natuurlijk moet je wolven afschieten. Waarom denkt men dat ze al jaren niet meer voor kwamen in Nederland? Juist omdat ze waren uitgeroeid (verjaagd) In Nederland omdat ze schadelijk waren en vooral omdat ze geen natuurlijke vijanden hebben. Dan groeit elke populatie uit tot een plaag. Nederland heeft geen echte natuur waar een wolf nog een plaats in kan hebben. Dus is verjagen of uitroeien de enige optie.
 1. Vrouwen woest over obsessieve voortplantingsdrift van spermadonor Jonathan: 'Hij laat zich niet tegenhouden’
  PREMIUM
  kort geding

  Vrouwen woest over obsessieve voortplan­tings­drift van spermado­nor Jonathan: 'Hij laat zich niet tegenhou­den’

  De 41-jarige spermadonor Jonathan M. staat volgende maand voor de rechter in een unieke zaak. De Hagenaar is aangeklaagd voor het misleiden van honderden vrouwen wereldwijd en het verwekken van mogelijk 550 donorkinderen. Een slachtoffer en stichting Donorkind eisen dat hem verboden wordt nog zaad te doneren. Portret van een man met een obsessieve voortplantingsdrift.
  Den Haag