Een auto rijdt door de mist.
Volledig scherm
Een auto rijdt door de mist. © ANP

Extreem dichte mist op de snelweg: ‘Het leek de Walking Dead wel’

De dichte mist zorgde vannacht voor gevaarlijke situaties op de Nederlandse snelwegen. Niet alleen in Groningen, Friesland en Drenthe kwam extreem dichte mist voor. Ook op de A73, waar geen code rood werd afgegeven, zagen automobilisten geen hand voor ogen.

Op Twitter deelt boswachter Tim een schokkende foto van zijn zus die op de A73 voor de auto loopt, nadat zij en haar vriend tegen een vangrail waren belandt. Op de foto die vanuit de auto is gemaakt, is de vrouw die voor de auto loopt door de extreem dichte mist amper te zien. Op een screenshot die de boswachter deelt valt te lezen dat zijn zus de situatie omschrijft als een soort Walking Dead. ,,Je hoorde wel mensen, maar zag ze niet tot ze ineens voor je stonden.’’

Meerdere mensen reageren dat ze hetzelfde hebben meegemaakt op de snelweg die van Nijmegen naar Maastricht loopt. ,,Stapvoets rijden maar toch eenmaal de berm in door het slechte zicht. En afslag werd gemist. Dus ook maar te voet verder”, schrijft iemand.  Ook in Noord-Brabant kwam zeer dichte mist voor. ,,Wij reden vannacht terug naar Uden... Vanaf Oss was het niet meer te doen... Doodeng vond ik het", laat een ander weten. 

Code rood

De foto's zijn opvallend, want in de provincies waar ze gemaakt zijn gold geen code rood. Dat weeralarm werd alleen afgegeven in Friesland, Drenthe en Groningen, omdat het zicht daar minder dan tien meter was. Maar ook in andere delen van het land ontstonden dus dichte mistbanken die het zicht beperkten tot enkele meters.