De vakantiewoning, inzet: de kinderwagen
Volledig scherm
PREMIUM
De vakantiewoning, inzet: de kinderwagen © Brandweer/PZC

Familie in shock na brandende kinderwagen met fosfor-stenen: ‘Het was écht kantje boord’

Het had geen twintig seconden langer moeten duren of het was heel anders afgelopen. Zo heftig was het vuur dat gisteravond ontstond in een vakantiewoning in het Zeeuwse Nieuwvliet-Bad. Stenen met daarop fosfor vatten spontaan vlam en in no time stond de kinderwagen waarin ze lagen in brand en de woonkamer vol rook. 

Het jonge gezin uit Alphen aan den Rijn wil zelf niet reageren op het voorval. De vrouw (38) en man (37) met drie kinderen (6, 4, en 1 jaar) zijn té ontdaan van de brand in hun vakantieverblijf. Ze zijn direct vertrokken en willen niet terug naar de woning.

De vader van de vrouw, Willem Willemsen, tevens eigenaar van de vakantiewoning, vertelt dat ze allemaal zijn geschrokken. ,,Het gezin was naar het strand geweest en de kinderen vonden er rode en groene stenen. Ze vonden ze zó mooi, dat ze de stenen wilden meenemen en onderin de kinderwagen gooiden.” Het gezin liep naar huis, met de kleinste van 1 jaar oud in de kinderwagen, niet beseffend dat de baby op een tikkende tijdbom lag. 

  1. Opnieuw grote groep crossers in de fout met illegale wedstrijd Lage Zwaluwe: ‘Mag dit niet dan?’

    Opnieuw grote groep crossers in de fout met illegale wedstrijd Lage Zwaluwe: ‘Mag dit niet dan?’

    Opnieuw is een groep crossers betrapt bij een illegale wedstrijd op het braakliggende terrein bij station Lage Zwaluwe in Zevenbergschen Hoek. De 25 autocrossers zeiden vandaag tegen de politie dat ze niet wisten dat het niet mocht. Een dag ervoor kregen 75 crossers al een waarschuwing voor hetzelfde vergrijp, waarna ze een paar uur later opnieuw de fout ingingen en beboet werden voor samenscholing.