Volledig scherm
PREMIUM
Bij de rups stond zaterdagavond nog redelijk wat publiek. © Philip van den Brand

Geen feest op kermis in Erp, maar verdriet na dood van ‘prachtvent‘ Koen: ‘Wat een drama’

dodelijk ongeval HandelERP - Het is kermisweekend in Erp. Normaal reden voor een feestje, maar een noodlottig ongeval, waarbij dorpsgenoot Koen Kanters (31) zaterdagochtend in Handel om het leven kwam, heeft het dorp in rouw gedompeld. Erp is stil, vol ongeloof. De bedrukte sfeer is ’s avonds voelbaar op het Hertog Janplein.

,,Het is tammetjes vandaag", constateert Bart van de Westelaken in de kassa van de draaimolen. De exploitant blijkt echter ook op de hoogte van het dramatische nieuws dat het dorp heeft opgeschrikt. ,,Het kan er best mee te maken hebben dat het rustiger is", stelt hij begripvol. ,,Wat een drama.”

  1. ‘Jij nam me mijn lieve Roos af... Je bent een lafaard’
    vader schrijft tramschutter

    ‘Jij nam me mijn lieve Roos af... Je bent een lafaard’

    René Verschuur verloor door de aanslag op een tram in Utrecht zijn dochter Roos (19). Het verdriet gaat nooit meer weg en hij vindt het ondraaglijk dat verdachte Gökmen Tanis maandag wil wegblijven bij zijn proces. Verschuur schreef hem daarom een brief die wij vandaag publiceren. Verschuur voelt zich tot op de dag vandaag schuldig. ,,Nooit nam ze de tram. Ik begon erover”, vertelt hij openhartig in een interview.