Volledig scherm
De politie verspreidde deze compositietekening van de verdachte van de dodelijke steekpartij op het Jaagpad. © Politiefoto

‘Geen verband tussen moord en plankincident Groningen’

UpdateIn verschillende whatsappgroepen van studenten in de stad Groningen gaan de afgelopen dagen verschillende verhalen rond over de verdachte van de ‘Jaagpadmoord’. De politie laat weten dat deze berichten niet kloppen.

In de appberichten staat volgens RTV Noord onder meer het verhaal van een student die vorige week woensdag vanaf de Universiteitsbibliotheek tot diens huis gevolgd zou zijn door een man, die door de student wordt herkend als de man op de compositietekening. ‘Bij thuiskomst zag ik dat hij het was en heb ik de deur snel dichtgegooid en dubbelslot erop gedaan. Vijf minuten later zag ik dat er een plank door de deur was.’

De politie zegt dat er wel een melding binnen is gekomen over een plank door de deur. Dat zou een week geleden gebeurd zijn. De politie wil echter geen verband leggen tussen de verdachte van de moord op de 27-jarige Hidde Bergman en deze melding. Bergman overleed vorige week na te zijn neergestoken tijden het joggen op het Jaagpad, pal achter het sportcentrum ACLO van het universiteitscomplex Zernike. 

Tips

De politie in Groningen houdt er sterk rekening mee dat de doodgestoken Hidde Bergman een willekeurig doelwit was. Over de moord op de jogger op het Jaagpad kwamen tot nu 260 tips binnen. De politie deed gisteren in het tv-programma Opsporing Verzocht een oproep aan getuigen om zich te melden. In eerste getuigenissen is sprake van een verwarde man die wegliep in de richting de Groninger ringweg (Plataanlaan).