Volledig scherm
© ANP

Gegevens van kwart miljoen bezoekers prostitutieforum uitgelekt

Accountgegevens van 250.000 gebruikers van de Nederlandse website Hookers.nl, waar prostitueebezoekers hun ervaringen en tips delen, zijn uitgelekt. Deze gegevens, waaronder e-mailadressen, worden nu te koop aangeboden door de hacker. 

Dat meldt de NOS vandaag na eigen onderzoek. De gegevens zijn buitgemaakt door een hacker. Behalve e-mailadressen gaat het om gebruikersnamen, IP-adressen en wachtwoorden. Volgens de NOS gebruiken veel van de forumleden een e-mailadres waaruit hun echte naam is af te leiden. Zij lopen het risico te worden gechanteerd. Ook escorts en prostituees zijn actief op de site. 

Hookers.nl heeft het datalek tegenover de NOS bevestigd. Het bedrijf belooft alle gebruikers vandaag een melding te sturen over het uitlekken van de accountgegevens.

De hacker vraagt nu 300 dollar voor de gegevens van de leden van de website en verwacht het geld ook te ontvangen. ,,Zeker weten dat mensen het willen kopen”, laat hij weten aan de NOS.

In 2016 werden de accountgegevens van ongeveer 37 miljoen gebruikers van een andere website gehackt. De gegevens van de leden van de vreemdgangerswebsite Ashley Madison kwamen zo op straat te liggen. Canadese media meldden destijds dat twee mannen met een profiel op de site hierna zelfmoord pleegden. De eigenaar van Ashley Madison schikte uiteindelijk met de Amerikaanse justitie en moest 1,6 miljoen dollar betalen, wegens de slechte beveiliging van de site.