Geliquideerde oud-voetballer Maynard is bekende van politie

videoDe voormalige profvoetballer Kelvin Maynard (32) die gisteravond in Amsterdam-Zuidoost om het leven kwam, is een bekende van de politie. Een woordvoerster bevestigde dat hij voorkomt in de systemen. 

Wat hij op zijn kerfstok had, kon ze niet zeggen. In Amsterdam-Zuidoost gaan verhalen rond dat Maynard bevriend was met een crimineel die weer in verband wordt gebracht met diefstal van een partij van 400 kilo cocaïne. De liquidatie van Maynard plus minstens één andere moord zouden wraakacties zijn voor die diefstal.  Achter de liquidaties zou de Surinaamse drugscrimineel Siegfried ‘Piet’ W. (50) zitten die in 2014 tot zeven jaar cel werd veroordeeld. Na tweederde van zijn straf te hebben uitgezeten vertrok hij naar Suriname. De politie wil niks zeggen over de geruchten.

De 32-jarige Maynard werd doodgeschoten in een auto op de Langbroekdreef. Volgens de politie werd hij vermoedelijk al achtervolgd vanaf het Wethouder De Roosplein in de richting van de Valburgdreef, waarop de rit eindigde op de plek waar het slachtoffer met zijn voertuig tegen de gevel van een brandweerkazerne belandde. Twee verdachten gingen er op een zwarte scooter vandoor. Volgens de politie is er vooralsnog geen verband met de liquidatie van advocaat Derk Wiersum eerder op de dag.

Kelvin Maynard in het shirt van Alphense Boys.
Volledig scherm
Kelvin Maynard in het shirt van Alphense Boys. © Orange Pictures

Geschokt

Maynard kwam onder meer uit voor FC Volendam, FC Emmen en Antwerp FC. Dit seizoen speelde hij bij de amateurclub Alphense Boys. Die club reageert geschokt op het overlijden van de voetballer. In Alphen zijn ze aangeslagen door de dood van Maynard. Trainer Hein van Heek van Alphense Boys: ,,Eén van de spelers belde me gisteravond op. ‘Trainer, ik heb slecht nieuws’, zei hij. Daarna ben ik gaan bellen met bestuursleden. Dit is echt als een bom ingeslagen”, meldt een aangeslagen Van Heek. ,,We gaan vanavond niet trainen, we komen wel bij elkaar om te praten.”

Op de website schrijft de voetbalclub: ‘Ons diepste medeleven gaat uit naar de vrouw en kinderen van Kelvin, zijn familie en vrienden. De uitwedstrijd van Alphense Boys tegen Hollandia, die zaterdagavond zou worden gespeeld, is uit het programma gehaald.’