Volledig scherm
Trouwringen © Shutterstock

Gemeente feliciteert vrouw met 60-jarig huwelijk, maar man is al zes jaar dood

Een grove fout heeft Babs Bannenberg (83) uit Uitgeest veel verdriet bezorgd. Een medewerker van de Noord-Hollandse gemeente belde haar over de viering van haar 60-jarige huwelijk, terwijl Babs’ man in 2013 is overleden.

Burgemeester Wendy Verkleij komt normaal gesproken op bezoek bij echtparen die hun diamanten bruiloft vieren. Daarom belde op 29 maart een medewerker van de gemeente om een afspraak te plannen. Babs, die graag met haar voornaam wil worden aangesproken, nam op en schrok enorm van het verzoek. Haar man stierf zes jaar geleden en het gemis is nog groot. ,,Het deed me pijn”, vertelt ze aan deze site. De gemeentemedewerker stapte er snel overheen en maakte volgens de vrouw geen excuses.

Alsof het telefoontje nog niet vervelend genoeg was, ontving Babs ook nog gelukswensen van het koningspaar om haar te feliciteren met haar 60-jarige huwelijk. Inmiddels heeft de gemeente Uitgeest wel excuses aangeboden en staat er een bos bloemen op de tafel bij de 83-jarige kunstenares. De gemeente spreekt van een ‘menselijke fout’ ondanks het streven zorgvuldig te handelen.

Quote

De pijn begint te dimmen

Babs Bannenberg

,,De pijn begint te dimmen”, zegt Babs, die liever niet te veel woorden vuil wil maken aan het incident. Dat zorgt alleen maar voor meer verdriet. ,,Ik zie het liever van de positieve kant: hier hebben mensen van geleerd. We moeten niet zo vertrouwen op al die computers. Je ziet maar wat voor fouten daaruit voortvloeien.” 

Hoewel het gevoel van gemis door het voorval weer dicht bij de oppervlakte is, probeert ze zich af te leiden met de leuke dingen in haar leven. De kunstroute door de Beemster, bijvoorbeeld, waarin binnenkort werk van haar wordt geëxposeerd. ,,Ik ben dankbaar dat mijn ogen en handen het nog altijd doen, want kunstwerken maken is mijn lust en mijn leven.”

  1. Anorexiapatiënte (19) ligt al anderhalf jaar vastgebonden in bed in kliniek

    Anorexiapa­tiën­te (19) ligt al anderhalf jaar vastgebon­den in bed in kliniek

    Een 19-jarige anorexiapatiënte ligt al anderhalf jaar 24 uur per dag vastgebonden in een bed in een Nederlandse ggz-instelling. In een door haar gemaakt filmpje dat het tv-programma Zembla in bezit heeft, laat ze zien hoe ze met een ‘Zweedse band’ rondom haar middel, haar schouders, polsen en voeten gefixeerd ligt. De jonge vrouw, die met sondevoeding in leven wordt gehouden, ligt vast omdat ze een gevaar voor zichzelf vormt.
  2. Al 300 kilometer file door boerenprotest, politie stopt vijftien boeren op weg naar het Binnenhof

    Al 300 kilometer file door boerenpro­test, politie stopt vijftien boeren op weg naar het Binnenhof

    Massa’s boeren stappen vandaag opnieuw op de trekker om te protesteren uit onvrede over stikstofmaatregelen. Mede door de protesterende boeren stond er vanochtend al ruim 300 kilometer file. Vooral op de A1, A2, A6 en A28 is het druk. Daar rijden veel trekkers die onderweg zijn naar Bilthoven om actie te voeren bij het RIVM. De boeren gaan later op de dag ook in Den Haag nog demonstreren. Het leger staat paraat.