De belangrijkste vondst betreft een variant in het zogenoemde MBP-gen, dat het belangrijkste eiwit aanmaakt voor het myeline-omhulsel om de zenuwen.
Volledig scherm
De belangrijkste vondst betreft een variant in het zogenoemde MBP-gen, dat het belangrijkste eiwit aanmaakt voor het myeline-omhulsel om de zenuwen. © ANP

Genezing zenuwziekte MS stap dichterbij

Onderzoekers van het Radboudumc hebben genafwijkingen gevonden die een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van MS. Hiermee zijn ze een stap verder in het doorgronden van de ziekte, die bij jonge mensen plots kan leiden tot blindheid of verlamming.

  1. ‘Taghi kreeg informatie van corrupte marechaussee’

    ‘Taghi kreeg informatie van corrupte marechaus­see’

    De groep rond Ridouan Taghi beschikte over ten minste één corrupt contact bij de marechaussee op Schiphol. In 2015 heeft die marechaussee 123 keer informatie opgevraagd in de politiesystemen, schrijft NRC Handelsblad vrijdag. Onder de opgevraagde namen bevond zich ook de valse identiteit waarvan Taghi gebruik maakte. Taghi wordt gezien als een van de belangrijkste criminele kopstukken van Nederland en wordt onder meer verdacht van meerdere liquidaties.