Volledig scherm
Wesley Sneijder. © AP

Geruchten kloppen: beelden opgedoken van Sneijder die auto vernielt

Het nieuws dat Wesley Sneijder in de nacht van zondag op maandag opgepakt zou zijn in Utrecht voor het vernielen van een auto was eerder slechts een gerucht. Uit beelden, die in handen zijn van Shownieuws, blijkt nu dat het inderdaad gaat om de 35-jarige voetballer.

In het filmpje is te zien hoe Sneijder, gehuld in een wit T-shirt, op het dak van de auto zit. Hij schopt onder meer met zijn voeten op de voorruit en gaat na een aantal seconden zelfs staan op de motorkap. De beelden, gemaakt door een buurtbewoner, bevatten ook geluid. ,,Kom naar binnen”, roept een onbekende dame, die Sneijder even later een kus geeft.

Sneijder is inmiddels weer op vrije voeten. De zaak is afgedaan met het betalen van een schadevergoeding.

De politie wilde gisteren niet bevestigen dat het om de Utrechtse voetballer ging, maar zei dat er een 35-jarige man was opgepakt. Volgens de woordvoerder werd ‘de man’ aangehouden voor vernieling van een auto op de Balderikstraat in de wijk Zuilen in Utrecht.

  1. ‘Jij nam me mijn lieve Roos af... Je bent een lafaard’
    vader schrijft tramschutter

    ‘Jij nam me mijn lieve Roos af... Je bent een lafaard’

    René Verschuur verloor door de aanslag op een tram in Utrecht zijn dochter Roos (19). Het verdriet gaat nooit meer weg en hij vindt het ondraaglijk dat verdachte Gökmen Tanis maandag wil wegblijven bij zijn proces. Verschuur schreef hem daarom een brief die wij vandaag publiceren. Verschuur voelt zich tot op de dag vandaag schuldig. ,,Nooit nam ze de tram. Ik begon erover”, vertelt hij openhartig in een interview.