Hekken voor de ingang van de Mandelabrug. De karakteristieke brug is sinds vrijdagavond gesloten omdat de constructie niet in orde is.
Volledig scherm
Hekken voor de ingang van de Mandelabrug. De karakteristieke brug is sinds vrijdagavond gesloten omdat de constructie niet in orde is. © Esmael Zamani

Glazen kap van Mandelabrug in Zoetermeer met spoed ontmanteld, treinstation blijft afgesloten

De karakteristieke glazen overkapping van de onveilige Nelson Mandelabrug over de A12 in Zoetermeer wordt met spoed ontmanteld. Daartoe is besloten na een eerste advies van Rijkswaterstaat. Het verkeer onder de fiets- en loopbrug hoeft niet te worden stilgelegd, meldt de gemeente. Wel blijft volgens ProRail het treinstation dicht. Treinen onder de brug rijden wel.

  1. Half dorp jaagt op twee jonge ‘Rabobank’-oplichters, met succes: ‘Ontzettend mooi!’
    PREMIUM

    Half dorp jaagt op twee jonge ‘Rabobank’-oplichters, met succes: ‘Ontzettend mooi!’

    Twee jonge bankpasfraudeurs uit Friesland zullen zich de komende tijd niet snel meer in het Twentse dorp Markelo melden. Nadat ze vrijdagmiddag een 69-jarige man opgelicht hadden, kregen ze niet alleen hem, maar ook de ogen van het halve dorp achter hen aan. In een weiland gaven ze zich na een korte klopjacht gedwee over. Een reconstructie. „Ik zag die krullen en dacht: Verrek, dat is ’m.”