Volledig scherm
Andrea en Marcel worden al een week vermist. Familie vermoedt dat het duo naar Duitsland is vertrokken © RV

‘Godsdienstwaanzinnig' echtpaar vermist, kinderen uit huis geplaatst

Een echtpaar uit Blerick is sinds deze week vermist. Hun vier kinderen zijn door de Raad voor de Kinderbescherming in veiligheid gebracht, zo meldt De Limburger.

Volgens de zus van de man lijdt het echtpaar aan een ernstige vorm van godsdienstwaanzin en waren ze zich al langere tijd aan het voorbereiden op het ‘einde van de wereld’. Het gaat om de 39-jarige Marcel, van oorsprong Duitser maar al 26 jaar wonend in Nederland, en zijn 41-jarige echtgenote Andrea, afkomstig uit Nijkerk.

De zus van de man heeft inmiddels een oproep geplaatst op Facebook waarin ze vraagt om uit te kijken naar haar broer en zijn vrouw. Telefonisch geeft de zus een toelichting: ,,Marcel heeft verleden jaar een hartoperatie en een bijna-doodervaring gehad. Volgens hem was het een wonder dat hij weer tot leven kwam en sinds die tijd spreekt hij alleen nog maar over God en zegt dat hijzelf Jezus is.”

Vertrek

Het echtpaar was al maanden bezig met een vertrek voor als de wereld zou vergaan, aldus de zus. ,,Hij zei dat ze samen naar God zouden gaan”. De vier kinderen (van 17, 15, 12 en 9) werden voorbereid op een ‘leven in het bos’ en kregen al tijden onvoldoende te eten. In april wilde Marcel met zijn hele gezin vertrekken, maar zijn familie wist daar nog een stokje voor te steken. Afgelopen maandag kwamen er opnieuw signalen van een naderend vertrek. Daarop greep de Raad voor de Kinderbescherming in en werden de kinderen uit huis geplaatst en zijn sindsdien ondergebracht op een geheime plek. Vanaf dat moment is er geen contact meer met het echtpaar geweest. Afgelopen donderdag nam de politie een kijkje bij het huis van het gezin, maar trof een verlaten woning aan, aldus de zus.

Marcel heeft al tijden een eigen website waarop hij zijn religieuze ideeën ontvouwt. Op grond van recente teksten daar houdt de familie er rekening mee dat hij richting Beieren is vertrokken. Of er sprake is van verbinding met een sekte is onduidelijk. ,,We weten het niet maar hebben er wel vermoedens van”, aldus de zus. 

  1. Italiaanse viroloog walgt van paniekzaaierij rondom coronavirus: ‘We zijn niét in oorlog’

    Italiaanse viroloog walgt van paniekzaai­e­rij rondom coronavi­rus: ‘We zijn niét in oorlog’

    Sinds twee weken werkt ze zonder pauze, de directeur van het laboratorium voor Microbiologie in in Milaan die de tests op het coronavirus uitvoert. In een interview met de Italiaanse krant La Repubblica zegt Maria Rita Gismondo dat Italië doet alsof het in staat van oorlog verkeert, maar dat het om niet veel meer dan een normaal griepvirus gaat. Er is volgens haar sprake van ‘een bombardement van berichten die angst aanwakkeren en voor collectieve hersenspoeling zorgen’.
  2. Amazon is om, maar Bol.com weigert kindernaziboek te verwijderen: ‘Ze moeten zich doodschamen’

    Amazon is om, maar Bol.com weigert kindernazi­boek te verwijde­ren: ‘Ze moeten zich doodscha­men’

    Amazon stopt per direct met de verkoop van het zeer omstreden kinderboek van de ter dood veroordeelde antisemiet Julius Streicher. De Amerikaanse webwinkelreus werd de afgelopen dagen overstelpt met woeste reacties uit de joodse gemeenschap en zegt daarnaar te hebben geluisterd. Het Nederlandse Bol.com denkt er niet aan het boek te verwijderen, tot verbazing van experts. ,, Ik kots er letterlijk van. Misschien moeten we maar aangifte doen.”