Volledig scherm
Maarten van der Weijden kwam gisteravond in Leeuwarden aan. © EPA

Goede nacht voor Maarten van der Weijden: ‘Hij meldde zich fris gewassen bij het ontbijtbuffet’

Maarten van der Weijden heeft een goede nacht doorgemaakt, nadat hij dagenlang in het water lag om zijn Elfstedenzwemtocht te zwemmen. Dat zegt zijn dokter Marco Blanker.

Gisteravond kwam Maarten van der Weijden in Leeuwarden aan na een monstertocht van 195 kilometer. Vlak nadat hij uit het water kwam is de zwemmer naar een hotel gebracht om te rusten. ,,Hij heeft zich vanochtend fris gewassen gemeld bij het ontbijtbuffet in het hotel. Hij heeft een uitstekende nachtrust gehad, maar voelt zich wel brak na alle inspanningen. Maar het gaat zoveel beter dan vorige keer, omdat hij nu zoveel fitter uit het water is gekomen”, aldus Blanker.

Aanvankelijk zou Van der Weijden naar het ziekenhuis gaan voor controle. Maar daar was geen medische noodzaak voor. ,,We hebben hem in het hotel uit zijn pak geholpen, zijn schuurplekken verzorgd en op bed gelegd. Hij heeft een inhaalslaapje gedaan en zal dat de komende dagen ook nog wel doen.”

Quote

Hij heeft een inhaal­slaap gedaan en zal dat de komende dagen ook nog wel doen

Marco Blanker, Dokter

De arts gaat ervan uit dat de zwemmer nog enige tijd nodig zal hebben om volledig te herstellen. Blanker: ,,Vorige keer voelde hij zich na twee tot drie weken weer een beetje normaal. Maar omdat hij nu zoveel beter uit het water is gekomen, zou het sneller kunnen gaan.” Met zijn zwemtocht heeft Van der Weijden ruim 3,9 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek.

Volledig scherm
Na zijn zwemtocht is Maarten van der Weijden naar een hotel gebracht om te rusten. © ANP