In India werken kinderen veelal in graniet, bakstenen of kledingindustrie. Ook Nederlandse bedrijven maken daar gebruik van.
Volledig scherm
In India werken kinderen veelal in graniet, bakstenen of kledingindustrie. Ook Nederlandse bedrijven maken daar gebruik van. © EPA

'Graniet uit foute steengroeven op Nederlandse markt'

Drie Nederlandse importeurs van ­natuursteen hebben graniet gekocht bij Indiase steengroeven waar kinderarbeid is vastgesteld. Ook werken er arbeiders die schulden hebben bij hun werkgever, waardoor ze kwetsbaar zijn voor schuldslavernij. 

 1. LIVE | 6757 nieuwe coronagevallen, man (77) overlijdt kort na coronaprik
  CORONAVIRUS

  LIVE | 6757 nieuwe coronage­val­len, man (77) overlijdt kort na coronaprik

  Er zijn 6757 nieuwe coronagevallen bijgekomen. Voor een maandag is dat relatief veel, hoewel het aantal positieve tests in het begin van de week lager ligt dan later in de week. Demissionair minister Grapperhaus laat vandaag nogmaals weten dat onze coronacijfers nog te slecht zijn voor versoepelingen. ‘Onverantwoord’, klinkt het. Een 77-jarige man is vanochtend in een ziekenhuis overleden nadat hij onwel was geworden toen hij naar zijn auto liep op de parkeerplaats van de vaccinatielocatie in Noordwijkerhout. Hij was net daarvoor met Pfizer gevaccineerd tegen corona. Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in ons liveblog.
 1. De winst in Venlo en Drommel onderweg naar Eindhoven: 'Blunders tien keer uitvergroot bij PSV'
  Play

  De winst in Venlo en Drommel onderweg naar Eindhoven: 'Blunders tien keer uitver­groot bij PSV'

 2. Helmond deze week oefenterrein voor zwaarbewapende soldaten
  Play

  Helmond deze week oefenter­rein voor zwaarbewa­pen­de soldaten