Heftige reacties na schrappen naam carnaval op school Zevenaar, bestuurslid oudervereniging stapt op

VideoEen bestuurslid van de oudervereniging van basisschool IKC Carrousel in Zevenaar is opgestapt na de heftige reacties op het veranderen van de naam carnaval in ‘verkleedfeest’. Ook heeft de school besloten dat de leerlingen morgen niet meer naar de bioscoop gaan, zoals in het kader van het feest wel de bedoeling was. ,,We nemen geen risico’s.’’ 

Basisschool IKC Carrousel in Zevenaar.
Volledig scherm
Basisschool IKC Carrousel in Zevenaar. © Google Streetview

Judith van der Schaaf van de oudervereniging is naar aanleiding van de kwestie per direct opgestapt, bevestigt bestuurder Pieter-Jan Buhler van het overkoepelende schoolbestuur LiemersNovum. ,,Ze voelde zich persoonlijk aangevallen.’’ Van der Schaaf wil geen toelichting geven op haar vertrek. Vrijdag werd bekend dat de school op initiatief van de oudervereniging de naam carnaval had veranderd naar ‘verkleedfeest’.

De dochter (8) van Sandy Berendsen kan de uit de hand gelopen situatie niet goed plaatsen. ,,Ze barstte gisteren tijdens het avondeten in huilen uit. Als mama doet het pijn om je kind zo te zien’’, vertelt Berendsen aan de schoolpoort. ,,Carrousel heeft een naam gekregen waar niemand op zat te wachten. Maar ik blijf 100 procent achter de school staan, wat er ook gebeurt.’’

  1. Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Kasteelpark Born in Limburg is een reddingsoperatie begonnen. Zonder acute financiële steun stevent het dierenpark, dat al sinds maart noodgedwongen gesloten is als gevolg van de coronacrisis, rechtstreeks af op een faillissement. Meest opvallende actie is de uitgifte van ‘adoptie-aandelen’ waarmee mensen een of meer dieren in het park - van kwartels tot kamelen - een jaar lang kunnen adopteren.
  2. ‘Snelle pc zonder coronavirus’: Marktplaats grijpt in bij ‘smakeloze’ advertenties

    ‘Snelle pc zonder coronavi­rus’: Markt­plaats grijpt in bij ‘smakeloze’ adverten­ties

    Marktplaats heeft de handen vol aan particuliere verkopers en bedrijven die de naam van het coronavirus misbruiken om meer aandacht te krijgen voor hun advertenties. Op de koop-en verkoopsite wemelt het van de advertenties waarin volgens Marktplaats op een ‘smakeloze manier’ een link wordt gelegd met het coronavirus. ,,Wij gaan hier met onze experts kritisch naar kijken”, meldt een woordvoerder aan deze nieuwssite.