Frank van Rens bij de meterkast.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank van Rens bij de meterkast. © Theo Peeters

Hele week op vakantie en toch 2 kuub gas verbruikt: rara, hoe kan dat?

Ze waren de hele week weg en in huis stond alles uit. Toch gaf de ‘slimme meter’ van Frank van Rens uit Millingen aan dat er 2 kuub gas verbruikt is. De vraag van Van Rens luidt dus: ‘Rara, hoe kan dat?’

10 reacties

 • B.J. van Hagen

  2 maanden geleden
  Bij mij ook. De eco stand blijkt ook niet de juiste. In dat geval herinnert de “slimme” meter dat er de vorige dag b.v. om 08.00 uur gebruik van warm water is gemaakt. De volgende zal de ketel zorgen dat je direct warm water hebt rond die tijd. De installateur die mij dit vertelde zei dat ik stand 3 “uit” het beste kon gebruiken. Het duurt misschien even voordat het water warm wordt maar de ketel gebruikt niet onnodig meer gas omdat hét denkt dat u warm water nodig heeft.
 • L Van Dijk

  2 maanden geleden
  Dit verbruik is zeker wel te verklaren, de cv-ketel heeft inderdaad geen boiler maar wel een ingebouwde platenwisselaar om het warmwater te maken. In de instellingen kun je kiezen om deze op temperatuur te houden om zo iets sneller warmwater te krijgen. Dit staat vaak in de fabrieksinstellingen standaard aan. Vaak genoemd als comfort stand. Het gevolg is dat de cv-ketel af en toe aan zal springen op warmwater zonder dat er water wordt gebruikt. Zet het toestel op de eco stand!
 • jeanette swinkels

  2 maanden geleden
  Hier precies hetzelfde
 • peter de neve

  2 maanden geleden
  Bij mijn moeder ook hetzelfde sinds slimme meter ook hoger verbruik
 • P. de Groot

  2 maanden geleden
  Heel herkenbaar maar niet vreemd. Intergas liet mij eerder weten dat dit komt door de Tapcomfort functie. Hierbij wordt de warmtewisselaar warm gehouden om direct warm water te kunnen leveren. Deze zelf lerende functie stopt daarmee als er een paar dagen geen warm water wordt gevraagd. Door deze uit te zetten als je op vakantie gaat (en daarna weer aan te zetten), wordt er helemaal geen gas verbruikt heb ik zelf mogen ervaren. Mogelijk hebben andere ketels/merken ook zo iets.