Heleen van Alebeek
Volledig scherm
PREMIUM
Heleen van Alebeek © Floris van Bergen

Heleen (55) kan niet meer praten: ‘Mensen vinden me nu eng’

Ik heb GeleefdAnnemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Heleen van Alebeek heeft ALS. Langzaamaan gaat ze achteruit. In haar hoofd hoort ze zichzelf nog hele zinnen formuleren, uitweiden, zijpaden nemen. Maar ze is genoodzaakt haar boodschap kort en bondig op papier te zetten; twee maanden geleden praatte ze voor het laatst.

Heleen van Alebeek (55) had me eerder al gemaild dat ze het interview het liefst schriftelijk wilde doen. En dan ook letterlijk schriftelijk. Zij schrijft, terwijl ik tegenover haar zit.

  1. LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeghuizen

    LIVE | Vanaf 15 juni meer bezoek toegestaan in verpleeg­hui­zen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.