Historische ommezwaai Nederlands leger: miljarden extra om uit te geven

met videoExtra jachtvliegtuigen, bewapende drones, langeafstandsraketten op fregatten en een landmacht die bijna alles vernieuwt wat rijdt. De oorlog in Oekraïne veroorzaakt een historische ommezwaai binnen het Nederlandse leger. Na jaren van bezuinigen mogen militairen nu miljarden extra uitgeven.

1 reactie

 • Jan Wouters

  6 maanden geleden
  Jammer genoeg is anno 2022 nog steeds een leger nodig. Na jaren lange bezuinigingen en tegen de zin van de VS zijn de legers van de Europese NAVO lidstaten ondermaats afgeslankt en niet meer in staat het Europese continent te verdedigen. In mijn ogen ontstaat pas een reële kans op oorlog als er sprake is van onbalans. Met andere woorden de potentiële vijand is sterker. Vanuit dat standpunt een noodzakelijke beslissing het leger te versterken. Nogmaals jammer dat we niet zonder een leger kunnen.
 1. Ambassade Qatar pakt handtekeningen voor steun arbeiders niet aan
  Met video

  Ambassade Qatar pakt handteke­nin­gen voor steun arbeiders niet aan

  De ambassade van Qatar in Den Haag heeft mensenrechtenorganisatie Amnesty International dinsdag met 60.000 handtekeningen op de stoep laten staan. Die waren van mensen die willen dat het land een compensatiefonds in het leven roept voor de arbeidsmigranten aldaar. Die hebben onder barre omstandigheden aan de stadions voor het huidige WK voetbal in Qatar moeten werken, en daar vielen vele doden bij. Qatar liet ook hotels en andere faciliteiten bouwen.