Cumali A is veroordeeld voor de moord op zijn nicht. De politie ontdekte bij huiszoekingen recent beeld van de man. Hij leeft vermoedelijk onder een valse naam in Turkije. Inzet: Denise Celik, het nichtje dat hij wurgde.
Volledig scherm
PREMIUM
Cumali A is veroordeeld voor de moord op zijn nicht. De politie ontdekte bij huiszoekingen recent beeld van de man. Hij leeft vermoedelijk onder een valse naam in Turkije. Inzet: Denise Celik, het nichtje dat hij wurgde. © Politie Oost-Nederland

Hoe Cumali A. al 17 jaar uit handen van justitie blijft na het ombrengen van zijn nichtje

Cumali A. uit Steenwijk wurgde in 2004 zijn nichtje Denise Celik, vluchtte naar zijn ‘tweede thuis’ Turkije en werd bij verstek in Nederland veroordeeld tot tien jaar cel. Inmenging van het Ministerie van Justitie en Veiligheid ten spijt, is A. nog altijd niet gepakt. Terwijl de politie precies weet waar de veroordeelde is. Hoe kan dat? En hoe leg je dat uit aan Heike Celik, de wanhopige moeder van Denise? ,,Ik hoop dat hij in de hel belandt.”

  1. Politiechef (54) ‘die agente zou hebben gedwongen hem te pijpen’ vrijgesproken

    Politie­chef (54) ‘die agente zou hebben gedwongen hem te pijpen’ vrijgespro­ken

    Oud-politiechef Paulo de C. (54) van de politie in Haarlemmermeer is vrijgesproken van verkrachting van een onder zijn gezag staande hoofdagente in 2019. Volgens de rechtbank Midden-Nederland zijn de verklaringen van de vrouw niet bruikbaar voor het bewijs. De vrouw heeft op cruciale punten onvolledig en wisselend verklaard, oordeelt de rechtbank. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden drie jaar cel geëist.
    Haarlemmermeer