Volledig scherm
PREMIUM
Fotografe Kim Stellingwerf is boos. Ze mocht niet fotograferen tijdens een bruiloft in het gemeentehuis. © Wilbert Bijzitter

Hoe een fotograaf bij een gratis bruiloft in Hardenberg werd weggestuurd: ‘Je kunt dit nooit meer overdoen’

De mooiste dag van hun leven kreeg een nare bijsmaak voor een bruidspaar uit Hardenberg. Tijdens de - gratis - huwelijksceremonie wilde fotografe Kim Stellingwerf (44) de mooiste momenten vastleggen. Die ene traan, die op het moment suprême over een wang glijdt, wilde ze vangen met haar camera. Maar in plaats daarvan werd ze op de gang gezet. Want 'dat zijn nou eenmaal de regels'.  Discriminatie, vindt de woedende fotografe. 

Het is woensdagochtend, 09.00 uur. Een Hardenbergs bruidspaar kijkt al weken uit naar deze dag, ze mogen elkaar eindelijk het ja-woord geven. Het stel is genoodzaakt om van de gratis plechtigheid gebruik te maken, vanwege een krappe portemonnee. Toch huren ze een fotograaf in om alles vast te leggen. Maar vlak voordat de plechtigheid begint, wordt de fotograaf weggestuurd. Ze moet naar de gang. Waarom? Zo zijn de regels. Verbouwereerd blijft het bruidspaar achter. Ze geven elkaar het ja-woord, maar de fotografe is er niet om het vast te leggen. 

  1. Met coronavirus besmette Duitser was onlangs nog in Limburg, contactonderzoek gestart

    Met coronavi­rus besmette Duitser was onlangs nog in Limburg, contacton­der­zoek gestart

    Gisterenavond meldde het RIVM dat een Duitser met het coronavirus besmet is die een week geleden nog in Limburg was. Mogelijk gaat het om een man in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, uit Selfkant bij de grens met Sittard. Lokale media meldden dat de man in kritieke toestand verkeerde. De GGD is gestart met een contactonderzoek. Hierbij wordt nagegaan met wie de man in Limburg in contact is geweest.