Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Hoe groot je sportbroek is maakt toch niks uit?

columnNynke de Jong schrijft deze week elke dag over wat haar bezighoudt.

In de Nike-winkel in Londen staat een paspop met - voor een paspop - ongewone vormen. Het is een plussize model, en ze draagt een sportpak uit de nieuwe plussize- lijn. De Hollandse ophef hierover kwam vooral lekker op gang toen Caroline Tensen en Olcay Gulsen bij RTL Boulevard het eigenlijk niet vonden kunnen. Dit was wel een heel grote maat. Zijn vrouwen met zo’n figuur wel fit genoeg om te sporten? Moeten zulke grote vrouwen wel zulke strakke kleren aantrekken?

Godzijdank was daar Peter R. de Vries, die het probleem van Caroline en Olcay niet snapte.

Het was een prachtig voorbeeld van oud versus nieuws. De dames aan de desk, als vertegenwoordigers van het oude schoonheidsideaal. Vrouwen in eeuwig gevecht met de weegschaal; ieder stom dieet geprobeerd. Die konden zich gewoon niet voorstellen dat je dit zou willen. Dat je, met fikse rondingen, in strakke sportkleren zou willen lopen. En dat je aan je lijf kunt werken, niet omdat je per se wilt afvallen, maar omdat je fitter wilt worden.

  1. Na de boeren nu de bouwvakkers: 'Acties tegen stikstofbeleid op Malieveld’
    PREMIUM

    Na de boeren nu de bouwvak­kers: 'Acties tegen stikstofbe­leid op Malieveld’

    In navolging van de boeren bereidt nu ook de bouwsector grootschalige acties voor om tegen het stikstofbeleid van de regering te protesteren. Vanuit onder meer Staphorst is de stichting Grond in Verzet in oprichting, en binnen een etmaal schaarden zo’n vijfduizend bedrijven, bouwvakkers en aannemers zich achter de actiegroep. Een datum voor een landelijk protest, wellicht op het Malieveld, is al gekozen: 30 oktober.