Volledig scherm
PREMIUM
David en Arjan © Joost Hoving

Hoe je woensdag een partij kiest die je gelukkig maakt

David en ArjanDavid en Arjan van geluksplatform 365 Dagen Succesvol delen hun lessen voor een leuker leven.

Mijn relatie met verkiezingen, zoals komende woensdag voor de Provinciale Staten, is zoals die met een frikandel speciaal: ik vind ze lekker en vies tegelijk.

Ik snap dat democratie van alle bestuursvormen de minst slechte is en die rituele hoogmis van opgewonden debat noodzakelijk. Aan de andere kant gaat het in die debatjes over een heleboel, maar nooit over de grote vraag: waar worden wij Nederlanders gelukkig van? En wat betekent dat voor de politieke keuzes die je maakt?

 1. Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt

  Freek over Boekenbal­rel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedra­gen wordt

  Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.
 2. Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook
  Brieven met Eus

  Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook

  Brieven van lezers, boos op het nieuws of het juist roerend eens met wat deze krant schrijft. We ontvangen ze elke dag. Een bloemlezing van wat onze lezer bezighoudt, siert dagelijks de brievenpagina. Columnist Özcan Akyol vraagt zich in de videoreeks Brieven met Eus af wat krantenlezers ertoe brengt hun woede of passie van zich af te schrijven. Vandaag is hij op bezoek bij Ferry, die vindt dat hij zulke moeilijke woorden gebruikt.