Volledig scherm
De Ochtend Show to go van 26 augustus 2019. © ADR

Hondengevechten in Nederland en de zaak Imanuelle Grives in De Ochtend Show to go

Maandag 26 augustus zijn misdaadverslaggever Victor Schildkamp, voetbalexpert  Willem Haak en Karin Soeters, oprichter van House of Animals te gast in De Ochtend Show to go. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en Manuel Venderbos en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op deze site.

De 34-jarige actrice Imanuelle Grives krijgt maandag te horen of ze een maand langer in de Belgische gevangenis moet blijven. Ze wordt verdacht van drugshandel nadat ze op festival Tomorrowland werd opgepakt met een grote hoeveelheid drugs op zak. Verslaggever Victor Schildkamp volgt de zaak en is bij ons in de studio voordat hij zelf ook naar de Belgische rechtbank vertrekt om de zaak verder op de voet te volgen.

Vandaag staan de vier verdachten van het organiseren van, en fokken voor, hondengevechten terecht bij de rechtbank in Amsterdam. Oprichter van House of Animals Karen Soeters is live met Peter Boender in Amsterdam. Karen vertelt ons over hondengevechten in Nederland en de zaak die de komende drie dagen wordt behandeld.

Dit weekend ging de Italiaanse voetbalcompetitie weer van start. In dit seizoen van Serie A zitten veel Nederlanders. Willem Haak van LoStadio, een podcast over Italiaans voetbal, is in de studio om hier met ons over te praten.

Daarnaast praten we met Tessel Horsman, woordvoerder van de politie Noord-Nederland om te horen wat we nu weten over het incident in Assen afgelopen zaterdag en hoe deze zaak verder zal gaan.

Ook is na een afwezigheid van vijf jaar Lingo weer te zien op televisie. We bellen met Lingo-jurylid JP, die natuurlijk alleen te horen is, niet te zien.

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook 

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.

  1. Willem zag als ‘jonge vent’ Derk Wiersum in actie en dacht meteen: Bij hem ga ik solliciteren

    Willem zag als ‘jonge vent’ Derk Wiersum in actie en dacht meteen: Bij hem ga ik sollicite­ren

    De gewelddadige dood van Derk Wiersum is bij strafrechtadvocaten uit heel Nederland als een bom ingeslagen. De 44-jarige raadsman stond bekend als een voorbeeldfiguur en inspireerde met zijn bevlogenheid en tomeloze inzet talloze aanstormende talenten in het strafrecht, onder wie de nu 37-jarige Willem van Vliet. ,,Toen ik hem voor het eerst in actie zag dacht ik: zo moet ik het later ook gaan doen.”