Volledig scherm
De Ochtend Show to go van 26 augustus 2019. © ADR

Hondengevechten in Nederland en de zaak Imanuelle Grives in De Ochtend Show to go

Maandag 26 augustus zijn misdaadverslaggever Victor Schildkamp, voetbalexpert  Willem Haak en Karin Soeters, oprichter van House of Animals te gast in De Ochtend Show to go. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en Manuel Venderbos en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op deze site.

De 34-jarige actrice Imanuelle Grives krijgt maandag te horen of ze een maand langer in de Belgische gevangenis moet blijven. Ze wordt verdacht van drugshandel nadat ze op festival Tomorrowland werd opgepakt met een grote hoeveelheid drugs op zak. Verslaggever Victor Schildkamp volgt de zaak en is bij ons in de studio voordat hij zelf ook naar de Belgische rechtbank vertrekt om de zaak verder op de voet te volgen.

Vandaag staan de vier verdachten van het organiseren van, en fokken voor, hondengevechten terecht bij de rechtbank in Amsterdam. Oprichter van House of Animals Karen Soeters is live met Peter Boender in Amsterdam. Karen vertelt ons over hondengevechten in Nederland en de zaak die de komende drie dagen wordt behandeld.

Dit weekend ging de Italiaanse voetbalcompetitie weer van start. In dit seizoen van Serie A zitten veel Nederlanders. Willem Haak van LoStadio, een podcast over Italiaans voetbal, is in de studio om hier met ons over te praten.

Daarnaast praten we met Tessel Horsman, woordvoerder van de politie Noord-Nederland om te horen wat we nu weten over het incident in Assen afgelopen zaterdag en hoe deze zaak verder zal gaan.

Ook is na een afwezigheid van vijf jaar Lingo weer te zien op televisie. We bellen met Lingo-jurylid JP, die natuurlijk alleen te horen is, niet te zien.

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook 

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.

  1. Petitie tegen afsnijroute voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Petitie tegen afsnijrou­te voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Iets meer dan 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat ,,de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".
  2. Speelfilm Suriname en het coronavirus in de Ochtend Show to go

    Speelfilm Suriname en het coronavi­rus in de Ochtend Show to go

    Acteurs Rodney Lam en Rosita Dameri zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go en zullen meer vertellen over het succes van de nieuwe film Suriname. Voorzitter Jurgen van der Hel van JOB MBO praat ons bij over de groeiende vraag naar mbo’ers op de arbeidsmarkt, met aanvullend commentaar van voorzitter van de MBO Raad Frank van Hout. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 07:30 uur live te zien in onze app en op de site.