Verwarm jij je huis deze winter zoals je het altijd doet of kies je vanwege de stijgende prijzen voor een alternatieve optie?
Volledig scherm
PREMIUM
Verwarm jij je huis deze winter zoals je het altijd doet of kies je vanwege de stijgende prijzen voor een alternatieve optie? © ANP (bewerking: de Stentor)

Huis verwarmen in de winter: deze opties zijn er (en dit zijn de voor- en nadelen)

Je huis verwarmen tijdens de koude wintermaanden: zet je gewoon de verwarming aan zoals altijd? Of wordt het tóch zoeken naar een alternatief vanwege de hoge gasprijzen? Wij zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rij en kijken wat de voor- en nadelen zijn.

 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
 2. Koningin Máxima pleit in actieplan voor hulp aan jongeren die ‘dichtbij en altijd beschikbaar is’

  Koningin Máxima pleit in actieplan voor hulp aan jongeren die ‘dichtbij en altijd beschik­baar is’

  Hulpverleners en docenten trainen om gesprekken te voeren over mentale gezondheid, meer inloopvoorzieningen voor jeugd in de wijk, betere lesprogramma's en een campagne met influencers om psychische weerbaarheid online aandacht te geven. Dat zijn de belangrijkste pijlers van het actieplan ‘Het gaat om jou!’ van stichting Mind Us, waar koningin Máxima erevoorzitter en mede-initiatiefnemer van is. Vandaag werd het plan gepresenteerd op Paleis Noordeinde.