Volledig scherm
Post-mortem tekening van de vrouw. Rechts: still uit Opsporing Verzocht. © Politie/Opsporing Verzocht

Identiteit dode vrouw in weiland nog altijd onbekend: 15000 euro voor gouden tip

Justitie looft 15.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de identiteit van de vrouw die vorig jaar dood in een weiland bij Westdorpe is gevonden. Daarmee wordt gehoopt dat de mysterieuze zaak alsnog kan worden opgehelderd.

De blanke vrouw met rossig haar werd op 22 juni gevonden in een weiland in Zeeland. Ze was volledig naakt en bleek te zijn doodgeschoten. De politie heeft geen idee wie de vrouw is. Na meerdere oproepen, waaronder vier keer in Opsporing Verzocht, stroomden er vijfhonderd tips binnen, maar geen enkele leidde naar haar identiteit. 

Daarom heeft de hoofdofficier van Justitie een beloning van 15.000 euro uitgeloofd, meldde politiewoordvoerder Dik Advocaat vanavond in Opsporing Verzocht. Justitie hoopt daarmee een doorbraak te bereiken. De gouden tip moet leiden tot het achterhalen van de identiteit én de oplossing van het misdrijf.   

Medische details

Eind september bracht de politie al een post mortem-tekening van de vrouw naar buiten, in de hoop dat iemand haar alsnog zou herkennen. Er werden zelfs – bij hoge uitzondering – medische details bekendgemaakt. De vrouw onderging meerdere operaties, waarbij haar eierstokken, baarmoeder, galblaas en blindedarm waren verwijderd.  

In Frankrijk, België en Duitsland zijn vermissingsdossiers aangelegd en het dna van de vrouw is uitgezet naar Europese landen met een databank voor vermiste personen. 

De vrouw is in augustus op de Zuiderbegraafplaats in Terneuzen begraven (zie beelden daarvan hieronder).

  1. Petitie tegen afsnijroute voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Petitie tegen afsnijrou­te voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Iets meer dan 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat ,,de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".
  2. Speelfilm Suriname en het coronavirus in de Ochtend Show to go

    Speelfilm Suriname en het coronavi­rus in de Ochtend Show to go

    Acteurs Rodney Lam en Rosita Dameri zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go en zullen meer vertellen over het succes van de nieuwe film Suriname. Voorzitter Jurgen van der Hel van JOB MBO praat ons bij over de groeiende vraag naar mbo’ers op de arbeidsmarkt, met aanvullend commentaar van voorzitter van de MBO Raad Frank van Hout. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 07:30 uur live te zien in onze app en op de site.