Met het opzetten van een tentenkamp heeft de groeiende groep dakloze arbeidsmigranten in Tiel een gezicht gekregen. Een akelig gezicht waar niet zomaar een oplossing voor is.
Volledig scherm
PREMIUM
Met het opzetten van een tentenkamp heeft de groeiende groep dakloze arbeidsmigranten in Tiel een gezicht gekregen. Een akelig gezicht waar niet zomaar een oplossing voor is. © Raphael Drent

In dit tragische ‘tentenkamp’ wonen zes dakloze mannen: ‘Nog nooit zo erg als dit gezien’

ReportageIn een bosje langs de rand van de A15 bij Tiel leven zes mannen alsof het 1021 is. In een chaotisch tentenkamp met overal afval proberen ze wanhopig droog te blijven. Vier bewoners zijn arbeidsmigrant. Het is de donkere achterkant van industrie waarin werknemers soms wegwerpartikelen blijken te zijn. 

  1. LIVE | Advocaat wil Marengo-proces aanhouden: ‘De verdediging kan onmogelijk functioneren’

    LIVE | Advocaat wil Marengo-pro­ces aanhouden: ‘De verdedi­ging kan onmogelijk functione­ren’

    In de zwaarbeveiligde rechtbank De Bunker in Amsterdam Osdorp is vandaag het liquidatieproces Marengo weer hervat, maar advocaat Nico Meijering vraagt om uitstel. Volgens hem is er nu sprake van een ‘oneerlijk proces’, omdat de verdediging zich niet goed kan voorbereiden. In de omvangrijke zaak staan Ridouan Taghi en zestien medeverdachten terecht voor een groot aantal moorden en moordpogingen. Verslaggever Yelle Tieleman is erbij en doet verslag.