Volledig scherm
Sarah Papenheim als drummer. © Privéfoto

In Rotterdam doodgestoken studente begraven in Amerika

De Amerikaanse studente Sarah Papenheim, die eerder deze maand in Rotterdam werd doodgestoken, is zaterdag begraven in haar woonplaats White Bear Township in de Amerikaanse staat Minnesota. Vrienden van de 21-jarige Papenheim brengen begin volgend jaar nog een eerbetoon aan haar tijdens een muziekavond.

Papenheim werd woensdag 12 december zwaargewond gevonden in het studentencomplex in Rotterdam-Kralingen waar zij vanwege haar studie woonde. Ze overleed vlak daarna aan haar verwondingen. 

De vermoedelijke dader, de 23-jarige Joël S., werd niet lang na de steekpartij op het station van Eindhoven aangehouden. Hij woonde in hetzelfde complex en de twee waren bekenden van elkaar.

Papenheim studeerde in Rotterdam psychologie en richtte zich onder meer op suïcidaal gedrag. Haar broer pleegde drie jaar geleden zelfmoord.

Ze was als professioneel drummer een bekende verschijning in de muziekgemeenschap in haar thuisstaat. ,,Als ze speelde, was het gewoon van ‘wow, die meid kan echt spelen’’’, zegt Adam Pryor, een van haar muziekvrienden, tegen CBS Minnesota. ,,Zo’n beetje iedereen in de bluesscene van Minneapolis-St.Paul wist precies wie Sarah was.’’

Muzikaal eerbetoon

Op 6 januari organiseren vrienden en muzikanten een herdenkingsavond voor Papenheim in de muziekclub Cabooze in Minneapolis. Daarbij zal onder anderen de Amerikaanse drummer Jellybean Johnson, die werkte met tal van bekende muzikanten onder wie ook Janet Jackson, optreden. Johnson was Papenheims mentor. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een herdenkingsfonds voor de vermoorde studente.

Volledig scherm
c © The Cabooze
  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana te vinden: We willen afscheid kunnen nemen
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana te vinden: We willen afscheid kunnen nemen

    Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”