Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Inbreker verstopt zich op toilet terwijl bewoners thuis zijn

Een inbreker dacht afgelopen weekend de politie te slim af te zijn door zich op een heel kleine plek te verstoppen. Maar de politie van Leeuwarden vond hem alsnog en rekende hem in. Hij had zich verstopt op het toilet.

Een oplettende burger belde de politie en zei dat er werd ingebroken aan de Rozemastate in Leeuwarden. De beller kon volgens de politie ,,een prima beschrijving” geven van een van de verdachten. Eenmaal ter plekke vatte de politie die 23-jarige Leeuwarder makkelijk in de kraag. Hij stond op de uitkijk, wat betekende dat hij waarschijnlijk niet alleen was.

De tweede verdachte had zich verstopt op een bijzondere plek. De politie doorzocht het huis van de bejaarde bewoners die de inbrekers op de korrel hadden. Eenmaal binnen trof de politie de tweede verdachte aan op het toilet. De 31-jarige verdachte uit Franeker viel op doordat de toiletdeur op slot zat.

Sieraden op zak

De bejaarde bewoners waren thuis en hadden niet door dat inbrekers hun huis waren binnengeslopen. De tweede verdachte had bij zijn aanhouding een paar sieraden op zak die van de bejaarde bewoners zijn. De verdachte kon makkelijk binnenkomen door een raam los te wrikken, aldus de politie. Beide mannen zitten vast.

  1. LIVE | GGD’s overspoeld met telefoontjes, vrouw van besmette Duitser heeft virus ook

    LIVE | GGD’s overspoeld met telefoon­tjes, vrouw van besmette Duitser heeft virus ook

    Een Duitser bij wie gisteren het Covid-19-virus werd vastgesteld en waarvan bleek dat hij in Limburg is geweest, was toen nog niet besmettelijk aldus het RIVM. In Duitsland wordt naarstig gezocht naar mensen die met hem en zijn vrouw in contact kwamen. Een militair van de Luftwaffe raakte mogelijk besmet. 23 Nederlanders die in quarantaine zitten in een hotel op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife blijken niet besmet, maar zitten wel 14 dagen in quarantaine. We houden je op de hoogte in ons liveblog. De gebeurtenissen van de afgelopen dagen lees je hier terug.
  2. Coronavirus: hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

    Coronavi­rus: hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

    Het nieuwe coronavirus grijpt snel om zich heen. In China zijn tot nu toe meer dan tweeduizend dodelijke slachtoffers gevallen, en ook in Europa heeft het Wuhan-virus al enkele levens geëist. Virologen verwachten dat het virus ook Nederland zal bereiken. Waar heb je precies last van als je geïnfecteerd bent met het coronavirus? Hoe weet je het verschil tussen griep en corona? En wat moet je doen als je vermoedt dat je besmet bent geraakt?