Introductieweek moet braver door corona: ‘Nieuwe studenten krijgen niet landing die ik had’

videoDe introductieweek voor nieuwe studenten, die in bijna alle studentensteden volgende week plaatsvindt, gaat door ondanks strenge coronamaatregelen. In veel steden wordt alsnog een volwaardig fysiek kennismakingsprogramma uit de grond gestampt, soms aangevuld met online activiteiten. ,,We kunnen nog een heel gave week neerzetten.’’

 1. Straffeloos A12 bezetten leidt tot grote frustratie bij politie: 'Dan zijn we dus niet meer nodig’
  1579 arrestaties

  Straffe­loos A12 bezetten leidt tot grote frustratie bij politie: 'Dan zijn we dus niet meer nodig’

  Binnen de politie is grote frustratie ontstaan over het feit dat het blokkeren van de A12 in Den Haag zonder strafrechtelijke consequenties blijft. Het Openbaar Ministerie heeft besloten om de ruim 1500 aangehouden klimaatactivisten niet te vervolgen vanwege het ‘vreedzame karakter’ van de de demonstratie. ,,Dan hoeven we de volgende keer niet op te komen draven”, klinkt het cynisch uit de mond van een politieagent.
  Den Haag
 2. Bijna 1600 demonstranten opgepakt na A12-blokkade in Den Haag, 40 activisten mogelijk later vervolgd
  agent gebeten

  Bijna 1600 demonstran­ten opgepakt na A12-blokkade in Den Haag, 40 activisten mogelijk later vervolgd

  Extinction Rebellion (XR) blokkeerde zaterdag sinds 12.00 uur voor de zevende keer de A12 bij Den Haag. De demonstratie, die ruim vijf uur duurde, gold als protest tegen subsidies van de overheid aan de fossiele industrie. De politie heeft in totaal 1579 demonstranten opgepakt, 40 van hen worden strafrechtelijk vervolgd. Lees alle ontwikkelingen van vandaag terug in ons liveblog hieronder.
  Den Haag