Sadegh Zarza wachtte op het Stationsplein in zijn auto op een man, die zonder waarschuwing op hem in begon te steken.
Volledig scherm
PREMIUM
Sadegh Zarza wachtte op het Stationsplein in zijn auto op een man, die zonder waarschuwing op hem in begon te steken. © Anton Kappers

Iraniërs vrezen voor hun veiligheid na steekpartij in Leeuwarden

updateAchter een ijzig kalme mesaanval op Iraniër Sadegh Zarza in Leeuwarden schuilt volgens zijn familie een politiek motief. Veiligheidsdiensten waarschuwen voor de gevaarlijk lange arm van Teheran, Iraanse dissidenten voelen zich overal in Europa onveilig.

 1. Minister: Verlaging is een begin, maar belasting op sociale huurwoning moet helemaal weg
  video

  Minister: Verlaging is een begin, maar belasting op sociale huurwoning moet helemaal weg

  Dat de Tweede Kamer heeft besloten dat de verhuurderheffing met een half miljard euro omlaag gaat en corporaties het geld moeten gebruiken voor nieuwbouw, is volgens woonminister Kajsa Ollongren (D66) ‘goed nieuws’ en ‘een belangrijke stap’. De bewindsvrouw vindt dat de taks er uiteindelijk helemaal af moet, maar de aanpassingen aan de begroting van volgend jaar zijn al ‘een belangrijk signaal’.
 2. CoronaCheck-app overbelast door piek in aanvragen en DDoS-aanvallen
  update

  Corona­Check-app overbelast door piek in aanvragen en D­DoS-aanvallen

  De Coronacheck-app, waarmee mensen vanaf vandaag toegang kunnen krijgen tot onder meer de horeca, kampt met problemen. Op sociale media melden diverse mensen dat zij ergens niet naar binnen konden. Een woordvoerder van VWS zegt dat de overbelasting het gevolg is van het feit dat heel veel mensen nu een QR-code proberen op te halen. Daarnaast is er vanavond sprake van DDoS-aanvallen op de server, wat extra capaciteit opslokt.