Jan Willem de Bruijn uit Berkel en Rodenrijs wist met de 'meest passievolle en waarheidsgetrouwe’ burl de harten van de jury te veroveren.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Willem de Bruijn uit Berkel en Rodenrijs wist met de 'meest passievolle en waarheidsgetrouwe’ burl de harten van de jury te veroveren. © Killian Lindenburg

Is het een bronstig hert? Nee, het is Jan Willem (21) en hij won het NK vanwege zijn ‘passievolle’ burl

videoHet geluid van een bronstige edelhert - dat klinkt als burl, buuurl, buuuurl - is niet weggelegd voor de mensenkeel om na te bootsen. Maar Jan Willem de Bruijn (21) uit Berkel en Rodenrijs won met zijn allerbeste hormonale oergeluid afgelopen weekend het Nederlands Kampioenschap burlen. ,,Laatst gooide ik er een uit op een terras in Rotterdam, dat was een gek moment.”

  1. Huilende Caroline van der Plas (BBB) bij boekpresentatie: ‘Dit wordt over 50 jaar nog gelezen’
    PREMIUM

    Huilende Caroline van der Plas (BBB) bij boekpresen­ta­tie: ‘Dit wordt over 50 jaar nog gelezen’

    HAARLO – Tweede Kamerlid Caroline van der Plas (BBB) houdt het niet meer droog bij het zien van het vrolijke grut dat met de pet van opa op het hoofd voor de camera van Erika Klein Kranenbarg poseert. Na haar succesvolle reportage van mensen in quarantaine tijdens de coronaperiode lijkt het nieuwste document ‘Met de pet rond’ van fotografe Klein Kranenbarg nog meer los te maken.