Duivenhouder Jelle Jellema uit Nijverdal deed met veertien duiven mee aan de wedstrijd in Narbonne. Ze kwamen allemaal thuis, al duurde het wel langer dan gebruikelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Duivenhouder Jelle Jellema uit Nijverdal deed met veertien duiven mee aan de wedstrijd in Narbonne. Ze kwamen allemaal thuis, al duurde het wel langer dan gebruikelijk. © Emiel Muijderman

Jelle heeft al zijn duiven terug na door noodweer geteisterde vlucht: ‘Snap niet dat ze zijn losgelaten’

Het duurde langer dan gebruikelijk, maar duivenhouder Jelle Jellema uit Nijverdal heeft al zijn veertien postduiven terug. Dat kunnen niet alle deelnemers zeggen. Honderden duiven zijn nog zoek, na de vlucht vanuit de Zuid-Franse stad Narbonne. Die werd geteisterd door slecht weer en had nooit mogen doorgaan, vindt Jellema. „Een blunder.”

  1. Zwaar ondervoede baby verminkt: armpjes werden ondergedompeld in gloeiend heet water
    PREMIUM

    Zwaar ondervoede baby verminkt: armpjes werden ondergedom­peld in gloeiend heet water

    Gillend van de pijn door ernstige tweede- en derdegraads brandwonden werd een 1-jarige baby in de nacht van 1 op 2 februari het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam binnengebracht. De armpjes van het tevens ondervoede meisje waren in een emmer met kokend heet water gestopt. Wie had die gruweldaad op haar geweten? Was het de moeder? Of verminkte de 51-jarige Line W. het meisje dat met moeder bij haar inwoonde in haar Rotterdamse woning?