Volledig scherm
PREMIUM
Dinie Overbeek, Dini Keuper en Lien Koebrugge zijn alle drie 97 jaar oud, wonen alle drie in Woon & Zorgcentrum Herfstzon in Goor, en zijn gezworen vriendinnen. © Frans Nikkels

Jeugdvriendinnen op 97-jarige leeftijd samen in het bejaardentehuis

'Later, als we oud zijn. Dan gaan we met z'n allen naar het bejaardenhuis, houden we een rollatorrace en liggen we de hele dag samen dubbel van het lachen.' Tienermeiden onder elkaar beloven het hun BFF* keer op keer. Maar wat nu als dat echt gebeurt?

Dinie Overbeek, Dini Keuper en Lien Koebrugge, alle drie woonachtig in Woon & Zorgcentrum Herfstzon en alle drie 97 jaar oud kunnen er over meepraten. Zij zijn nog altijd dikke vriendinnen. En al werkt het lichaam en het geheugen soms niet helemaal meer mee, en hebben de dames alle drie hun portie tegenslag en verdriet wel gehad in het leven, is het toch het geluksgevoel dat na 97 jaar de boventoon voert.

  1. Kan ‘cokedorp’ Urk het zelf nog oplossen?
    PREMIUM

    Kan ‘cokedorp’ Urk het zelf nog oplossen?

    Smokkel en Urk. Ze horen een beetje bij elkaar, zeggen ze zelf op het voormalige Zuiderzee-eiland. Maar de golf drugszaken die Urk nu overspoelt, baart het dorp grote zorgen. ,,Het is om moedeloos van te worden, iedereen kent wel iemand die erbij betrokken is’’, sombert dominee Van Zanden. Op Urk lossen ze de problemen het liefst zelf op, maar lukt dat nog met deze zware criminaliteit? ,,Een utopie’’, denkt criminoloog Kolthoff.