De jongeren liepen rond met deze bivakmutsen. De politie nam ze in beslag.
Volledig scherm
De jongeren liepen rond met deze bivakmutsen. De politie nam ze in beslag. © Politiefoto

Jongeren met bivakmutsen en messen opgepakt bij JD Sports-filiaal in Rotterdam

De politie heeft gisteravond zeven jongeren aangehouden in de leeftijd van 11 tot 22 jaar die met messen en bivakmutsen rondhingen bij een filiaal van JD Sports op de Lijnbaan in Rotterdam. De politie was alert na signalen van plunderingen. Eén jongeman trok een mes toen hij werd aangesproken door een agent in burger.

 1. Doodsteken Rotterdammer (19) lijkt gevolg van vechtafspraak met Amsterdamse drillrapgroep
  video

  Doodsteken Rotterdam­mer (19) lijkt gevolg van vechtaf­spraak met Amsterdam­se drillrap­groep

  Een steekpartij in Scheveningen waarbij de 19-jarige ‘Chuchu’ uit Rotterdam maandagavond om het leven kwam, vloeit vrijwel zeker voort uit een hoog opgelopen conflict tussen een Rotterdamse drillrapgroep en drillrapgroep 73 De Pijp uit Amsterdam-Zuid. Daags voor de dodelijke ontmoeting postte de Rotterdamse drillrapper Blacka 24 een uitnodiging om de ruzie te beslechten aan zijn Amsterdamse rivalen.
 2. Heetste 11 augustus ooit, nachtrecord met ruim 4 graden verbroken

  Heetste 11 augustus ooit, nachtre­cord met ruim 4 graden verbroken

  De hitterecords blijven ons om de oren vliegen. Aan het begin van de middag is het in De Bilt warmer dan 31,5 graden, waarmee het oude record op 11 augustus uit 2003 uit de boeken vliegt. En vannacht werd het in De Bilt 21,5 graden, het vorige record in de nacht van 10 op 11 augustus stond op 17,2. Morgen wordt hoogstwaarschijnlijk het aantal achtereenvolgende tropische dagen verbroken, meldt weerman Leon Saris van Weerplaza.