Volledig scherm
© Boaz Timmermans

Jongetje (9) jat uit winkel en vecht met medewerkers

De politie heeft gisteren een 9-jarige jongen in Oss aangehouden voor winkeldiefstal. Toen hij betrapt werd door winkelpersoneel balde hij zijn vuisten en zocht hij de confrontatie met hen op.

Het personeel betrapte de jongen rond 14.30 uur. Zij hadden gezien dat hij speelgoed in zijn tas had gestopt en daarna de winkel uit wilde lopen zonder af te rekenen. Het personeel sprak hem aan op de diefstal. De jongen reageerde daarop door zijn vuisten te ballen en het gevecht aan te gaan met de medewerkers. Hij werd uiteindelijk door hen meegenomen naar een aparte ruimte en daar vastgehouden voor arrestatie.

De politie heeft de jongen aangehouden en zijn ouders ingelicht over het voorval. Daarnaast is een zorgmelding gemaakt.

  1. Burgemeester Dokkum: 'Er was vrees voor ernstige ongeregeldheden'
    UPDATE/video

    Burgemeester Dokkum: 'Er was vrees voor ernstige on­ge­re­geld­he­den'

    Het gemeentebestuur van Dokkum heeft de demonstratie van anti-Zwarte Pietactivisten uiteindelijk verboden omdat er werd gevreesd voor 'ernstige ongeregeldheden'. ,,Er waren signalen dat er nog meer blokkades zouden volgen en dat er ook pro-Zwarte Pietactivisten in de stad aanwezig waren", stelt burgemeester Marga Waanders op een persconferentie. De blokkeerders  van de A7 worden mogelijk strafrechtelijk vervolgd.