Het parkje in Tiel waar de 9-jarige jongen werd mishandeld.
Volledig scherm
Het parkje in Tiel waar de 9-jarige jongen werd mishandeld. © Politie Tiel

Jongetje (9) zwaargewond aan been na aanval door twee tieners in Tiel

Een 9-jarige jongen heeft ernstig beenletsel opgelopen nadat hij werd mishandeld in een parkje aan Het Achterveld in het Gelderse Tiel. Dat gebeurde op 5 mei tussen 16.00 en 17.00 uur, maar de politie bracht de mishandeling pas vandaag naar buiten.

Deze jongen was in het park aan het spelen toen hij twee oudere jongens tegen kwam. De jongen werd in een vechtkuil geduwd en geslagen en geschopt door een jongen die tussen de 12 en 14 jaar oud zou zijn.

Het slachtoffer kon niet meer zelfstandig overeind komen. Een andere jongen, die daar toevallig aan het spelen was, heeft de vader van het slachtoffer gewaarschuwd. In het ziekenhuis blijkt dat de jongen ernstig beenletsel heeft opgelopen.

De jongen die het letsel veroorzaakt zou hebben is licht getint, 1.60 à 1.65 meter lang en ongeveer 12 à 14 jaar oud. Een andere jongen, die hem in de kuil heeft geduwd, heeft een blanke huidskleur, lang blond haar tot aan zijn oren en zou mogelijk iets jonger zijn.

De politie roept ouders en kinderen op die mogelijk meer over de zaak weten op om contact op te nemen met de politie.

  1. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”