Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Kabinet begint campagne over levenseinde

Om terminaal zieke mensen en hun familieleden te helpen als ze vragen hebben over de naderende dood begint het kabinet een campagne.

Het wil dat mensen ‘tijdiger het gesprek aangaan', zegt minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge in een interview in Trouw. ,,Het gebeurt vaak te laat en te vaak niet’'. Op een website die de minister vandaag opent, is informatie te vinden over palliatieve zorg, hospices, pijnbestrijding en hoe je een testament opstelt.

,,Voorlichting over euthanasie en voorlichting over zorg voor mensen die zijn uitbehandeld, bestaan naast elkaar. Het nieuwe is dat we nu ook aandacht vragen voor een beter gesprek over de hele laatste levensfase’', aldus De Jonge in de krant.

De campagne heeft als motto ‘Ik heb te horen gekregen dat ik doodga, maar tot die tijd leef ik.’

De website is de bezoeken op www.overpalliatievezorg.nl.

  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana te vinden: We willen afscheid kunnen nemen
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana te vinden: We willen afscheid kunnen nemen

    Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”