ANP
Volledig scherm
© ANP

Kabinet komt tóch met vuurwerkverbod, georganiseerde shows mogen vooralsnog wel

updateEr komt toch een landelijk verbod op consumentenvuurwerk deze jaarwisseling. Georganiseerde vuurwerkshows kunnen voorlopig wel doorgaan. Dat heeft het demissionaire kabinet vandaag besloten na dringende oproepen van burgemeesters en artsen.  ,,De zorg heeft het druk zat", stelt minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid (CDA). 

4 reacties

 • Olaf Fleurquin

  2 jaar geleden
  Ja jho neem maar weer alles van de mensen af. Dit krijg je dus als je een falend cabine hebt dan op en neer gaan van regels en verplichtingen. In w2 mocht en kon je zelfs nog meer doen en laten dan nu slaat nergens meer op. Jaren lang bezuinigingen op de zorg en nu klagen dat de druk er te hoog op staat rara hoe kan dat
 • Francoise Brussel

  2 jaar geleden
  GEEN knalvuurwerk!!! Voor de mensen in de zorg maar ook voor ouderen en huisdieren. Soms lijkt het wel oorlog!
 • T Kersten

  2 jaar geleden
  Als daar de druk van de zorg hierdoor minder door wordt ben ik zeker voor een vuurwerkverbod. Maar laat de vuurwerkbranche dan niet in onzekerheid door toch te bevoorraden. Het kabinet loopt iedere keer achter de feiten aan ben duidelijk vanaf het begin. Iedere ondernemer wordt hard geraakt en kunnen het ook niet meer geloven wat er iedere keer veranderd men krijgt het keer op keer voor hun kiezen. Regering neem je verantwoordelijkheid vanaf het begin met duidelijkheid, openheid en eerlijkheid.
 • Arnold van der Heijden

  2 jaar geleden
  Geachte allemaal, Laat het vuurwerk centraal afsteken onder toeziend oog van de gemeente bestuurders/medewerkers. Hierdoor hebben de liefhebbers toch hun vuurwerk en is er controle op het afsteken, wat natuurlijk minder of geen ongevallen geeft. Heel veel succes met deze belangrijke beslissing! M.v.g. Arnold van der Heijden.