Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

Kans op dichte mist en gladheid en morgenvroeg ruiten krabben!

Weggebruikers moeten vanavond, vannacht en morgenvroeg rekening houden met gladde wegen en dichte mist. Daarvoor waarschuwt Weerplaza.  Op veel plaatsen is de grastemperatuur nu al onder nul.

Daardoor kan het in het hele land lokaal glad zijn. In het oostelijk deel van het land is dit mogelijk vanavond al het geval door bevriezing van natte weggedeelten. Het is vannacht droog en vrij helder. De temperatuur daalt landinwaarts tot onder nul waarbij ook mist ontstaat, meldt weerman Wilfred Jansen. De mist kan volgens hem hardnekkig zijn op meerdere plaatsen. 

De dag start morgen regionaal met lichte vorst en mist. Die verdwijnt later maar dan neemt vanuit het noorden de bewolking toe. Het blijft wel droog bij maxima rond 6 graden. Ook in de dagen daarna blijft het rustig en droog weer. Aan de temperatuur verandert weinig. Daardoor kan het de komende week 's nachts en in de ochtend vaker glad en mistig worden.

De komende twee weken wordt het op een paar nachten na niet heel koud, voorspelt Weerplaza (zie verwachting hieronder).

  1. Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    De Universiteit van Amsterdam had nooit excuses moeten aanbieden voor het uitnodigen van Nelson Maatman, de pedo-activist die ernstig bedreigd wordt na zijn optreden in het NPO-programma Danny op straat. Dat vindt student Rogier van de Veen. Hij zat in het college dat Maatman vorige week toesprak. ,,Als de universiteit gaat dansen naar de pijpen van de populaire mening, verliest zij haar kritische karakter.’’