Volledig scherm
© Wim van den Broek

Kerk zet beveiliging in bij Eerste Communie kinderen

Helmondse kinderen hebben afgelopen weekeinde hun Eerste Communie gedaan in een beveiligde Sint Jozefkerk. Omdat kerkgangers zich vorig jaar onbeschoft hebben gedragen heeft pastoor Erik Seidel een beveiliger ingehuurd voor de communie-vieringen.

Quote

Een man die teveel gedronken had wilde zonder kaartje naar binnen. Toen dat niet mocht begon hij te meppen en te schelden

Erik Seidel, pastoor

De man-met-oortje is ingezet om de orde in de Sint Jozefkerk te handhaven, maar ook om voorafgaand aan de mis toegangsbewijzen te controleren. Die waren vanwege de verwachte drukte aan de betrokken families uitgedeeld.

Dit entreebeleid heeft op tweede pinksterdag tot een scheldpartij en enkele rake klappen geleid. ,,Een man die teveel gedronken had wilde zonder kaartje naar binnen. Toen dat niet mocht begon hij te meppen en te schelden", vertelt Seidel aan het Eindhoven Dagblad. ,,De kerk zat stampvol, dus zo iemand wil je dan niet binnen hebben."

Gevloek in de kerk
Vorig jaar werd in een andere kerk van de Lambertusparochie, de Pauluskerk in Helmond Noord, de communieviering verstoord. ,,Na een verzoek om stilte werd vanuit de kerk teruggescholden. Toen is de werkgroep opgestapt en de koster wil in die kerk nooit meer communie vieren." De eerste communiemissen voor Helmond Noord vinden nu in de Sint Jozefkerk plaats.