Volledig scherm
Ter illustratie. © Thinkstock

Klant probeert taxichauf­feur te wurgen tijdens rit bij 70 km/u

Een taxichauffeur is vanmorgen ernstig mishandeld door een klant die hij van Tilburg naar Breda moest brengen. De klant, een 26-jarige Bredanaar, wilde niet betalen en probeerde de taxichauffeur onderweg te wurgen.

Toen de taxichauffeur bij het opgegeven adres aankwam, wilde zijn klant niet betalen. Na contact met de politie besloot de chauffeur de klant weer terug te rijden naar Tilburg, maar op de Bredase Franklin Rooseveltlaan ging het mis.

Terwijl de taxi ongeveer 70 kilometer per uur reed, klemde de 26-jarige passagier zijn armen om de chauffeur en kneep hij zijn keel dicht. De chauffeur trapte hard op de rem en beet de passagier in zijn hand. Zo kon hij los komen en uitstappen.

Ook de passagier stapte uit, waarna er een worsteling ontstond. Een voorbijganger wist de verdachte te kalmeren. De politie kwam ter plaatse en hielden de 26-jarige Bredanaar aan. De man wordt van mishandeling verdacht en had ook een deurhendel van de taxi afgebroken. Op het bureau bleek de man ook een kleine hoeveelheid harddrugs bij zich te hebben.

 1. Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt

  Freek over Boekenbal­rel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedra­gen wordt

  Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.
 2. Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook
  Brieven met Eus

  Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook

  Brieven van lezers, boos op het nieuws of het juist roerend eens met wat deze krant schrijft. We ontvangen ze elke dag. Een bloemlezing van wat onze lezer bezighoudt, siert dagelijks de brievenpagina. Columnist Özcan Akyol vraagt zich in de videoreeks Brieven met Eus af wat krantenlezers ertoe brengt hun woede of passie van zich af te schrijven. Vandaag is hij op bezoek bij Ferry, die vindt dat hij zulke moeilijke woorden gebruikt.