Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Klaver is z'n CO2-speerpunt kwijt, maar: ‘Juist nú is GroenLinks nodig’

interviewEerst zouden de Provinciale Statenverkiezingen volgens Jesse Klaver over de dividendbelasting gaan, daarna over de CO2-belasting. De GroenLinks-leider die al zijn campagnepunten ziet verdampen, komt nu met een nieuw strijdpunt: het blokkeren van vliegveld Lelystad.

Jesse Klaver stuurde Mark Rutte woensdag een sms’je. ‘Hartstikke goed plan. We zullen er constructief op reageren’, typte de GroenLinks-leider als reactie op zijn mededeling dat de door hem eerder verguisde CO2-belasting er toch komt. Er kwam meteen een reactie. ,,Ik zeg niet precies wat hij schreef, maar hij reageerde positief’’, zegt Klaver in zijn werkkamer, waar hij woensdag met een mengeling van verbazing en blijdschap naar de persconferentie van de premier en klimaatminister Eric Wiebes keek.

 1. Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt

  Freek over Boekenbal­rel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedra­gen wordt

  Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.
 2. Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook
  Brieven met Eus

  Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook

  Brieven van lezers, boos op het nieuws of het juist roerend eens met wat deze krant schrijft. We ontvangen ze elke dag. Een bloemlezing van wat onze lezer bezighoudt, siert dagelijks de brievenpagina. Columnist Özcan Akyol vraagt zich in de videoreeks Brieven met Eus af wat krantenlezers ertoe brengt hun woede of passie van zich af te schrijven. Vandaag is hij op bezoek bij Ferry, die vindt dat hij zulke moeilijke woorden gebruikt.