Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Kleuters showen nieuwe kleding op een stoel: ‘Nú al focus op materialisme’

Lekker MakkelijkNynke de Jong, Hanneke Hendrix en Alex van der Hulst schrijven per toerbeurt over zaken die het leven van jonge ouders gemakkelijker moeten maken. Jonge ouders doen maar wat in de opvoeding. Meestal komt het goed, zoals toen Nynke leerde over de kleurvoorkeuren van haar dochter.

‘Nee hoor mama. Echt niet!’’ Mijn dochter, 3,5 jaar, rolt bijna met haar ogen. ,,Jongens kunnen écht niet van roze houden. Roze is voor meisjes. Blauw is voor jongens.’’ Mijn argument dat haar oom vroeger als peuter mijn roze jurken wilde dragen, wordt meteen verworpen. ,,Nee hoor mama, dat was echt niet zo.’’ Alsof ik geen foto’s als bewijs heb.

  1. Brief aan alle Nederlanders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?
    PREMIUM
    Voorpublicatie

    Brief aan alle Nederlan­ders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?

    Op het moment dat een meerderheid van de Nederlanders overtuigd is van klimaatverandering, grote investeringsfondsen aankondigen niet meer te investeren in fossiele energie en de Tesla Model 3 de meest verkochte auto is, komt bestsellerauteur en De Correspondent-medewerker Rutger Bregman met een alarmerende brief aan alle Nederlanders, gratis in boekvorm verkrijgbaar: Het water komt. Klik hier voor de voorpublicatie.