Volledig scherm
Kruidvat © Photo News

'Kruidvat discrimineerde blinde klant'

Drogisterijketen Kruidvat heeft een blinde vrouw gediscrimineerd door haar niet te begeleiden tijdens het winkelen, oordeelt het College voor de Rechten van de Mens.

De vrouw vroeg de medewerkers van Kruidvat om haar aan de arm door de winkel te begeleiden. Kruidvat wees dit verzoek af en stelde voor om de gewenste producten voor de vrouw te verzamelen aan de hand van een boodschappenlijstje. De vrouw weigerde dit omdat zij zo zelfstandig mogelijk wilde winkelen.

Wens

De wens van de blinde vrouw om zo zelfstandig mogelijk te kunnen winkelen, sluit aan bij het uitgangspunt van de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte. Volgens Kruidvat was het verzoek van de vrouw praktisch niet uitvoerbaar, onder meer vanwege veiligheid van de medewerkers.

Uit eerder onderzoek bleek al dat gehandicapten en chronisch zieken regelmatig problemen ondervinden, vooral in winkels, restaurants en kroegen.

  1. Burgemeester Dokkum: 'Er was vrees voor ernstige ongeregeldheden'
    UPDATE/video

    Burgemeester Dokkum: 'Er was vrees voor ernstige on­ge­re­geld­he­den'

    Het gemeentebestuur van Dokkum heeft de demonstratie van anti-Zwarte Pietactivisten uiteindelijk verboden omdat er werd gevreesd voor 'ernstige ongeregeldheden'. ,,Er waren signalen dat er nog meer blokkades zouden volgen en dat er ook pro-Zwarte Pietactivisten in de stad aanwezig waren", stelt burgemeester Marga Waanders op een persconferentie. De blokkeerders  van de A7 worden mogelijk strafrechtelijk vervolgd.