Landsadvocaat over stikstofaanpak: ‘Pak boer vergunning af’

Advies aan ministerieOm de stikstofcrisis snel op te lossen, moet de overheid vergunningen intrekken van boeren die veel stikstof uitstoten in de buurt van natuurgebieden. Dat staat in een advies aan het ministerie van Landbouw, dat door deze site is ingezien. Landbouwminister Carola Schouten baalt ervan dat er opnieuw informatie over het stikstofdossier op straat ligt. ‘Echt vreselijk’, zegt ze over de onrust die dat genereert. 

3 reacties

 • Fred Bots

  1 jaar geleden
  Gaat de landsadvocaat zich dan eerst eens aan de (inter)nationale wetgeving houden? Hij kan niet zomaar vergunningen in laten trekken die voldoen aan de internationale wetgeving omdat het hem (en de regering) zo goed uitkomt. Daarnaast is dit een nieuw onderwerp waar een demissionair kabinet zich niet mee mag bemoeien. Het wordt tijd dat deze demissionaire regering zich eens aan de vigerende wetgeving gaat houden en signalen over grootscheepse wetsovertredingen . eens goed gaat bestuderen.
 • Anja Stevens

  1 jaar geleden
  In Bergeijk is er een nieuwe weg, de N69, dwars door prachtige natuur gelegd. Daarvoor zijn veel bomen gekapt en al het verkeer zal straks veel stikstof uitstoten. Maar boeren, die er al jaren leven, zouden dan weg moeten?... Leven we in Nederland of in China?...
 • Nonno Baffi

  1 jaar geleden
  De vergunning afpakken zou je idd kunnen doen, als je oorlog en anarchie wilt. De boeren leggen als antwoord de economie plat. Daar kun je op wachten. Je zou ook de steenkoolcentrales per direct kunnen stopleggen. Dan is het probleem direct opgelost.Het ontslagen personeel krijgt een functie elders, daar is dit kabinet uitermate goed in.