De Amersfoortse Lisa Kruger hoopt na het goud op de Paralympische Spelen in 2016 opnieuw op succes in Tokio tijdens de komende Paralympische Spelen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Amersfoortse Lisa Kruger hoopt na het goud op de Paralympische Spelen in 2016 opnieuw op succes in Tokio tijdens de komende Paralympische Spelen. © Rob Voss

Lisa raakte gehandicapt door val bij tikkertje: 'Flinke pech gehad. Hoe vaak breken kinderen niet iets?’

ZwemtopperZwemster Lisa Kruger (20) uit Amersfoort kreeg op 6-jarige leeftijd een handicap na een ongelukkige val. Haar beperking belette haar niet uit te groeien tot succesvolle topsporter. Ze won goud op de Paralympische Spelen in Rio en strijdt in Tokio opnieuw voor de eerste plaats. ,,Mijn handicap heeft me óók mooie dingen gebracht. Ik heb er zelden van gebaald.”

  1. 1100 besmettingen: zo werd de start van de Summer of Love de grootste coronahaard van Nederland
    PREMIUM
    RECONSTRUCTIE

    1100 besmettin­gen: zo werd de start van de Summer of Love de grootste corona­haard van Nederland

    Het had de aftrap van de Summer of Love moeten worden, het festival Verknipt op 3 juli 2021. Iedereen keek ernaar uit: drinken en dansen met duizenden mensen. Maar het liep faliekant mis. Door een dubieus testbeleid en opstoppingen bij de uitgang werd het festival de grootste coronabrandhaard van Nederland, ruim duizend mensen raakten besmet. Hoe ondanks minutieuze voorbereiding de coronabom toch ontplofte.