Maaike Vriens en Janine Heestermans-Van de Vliert, twee van de drie breathtaking nurses. Ze werkten keihard tijdens de eerste coronagolf. Janine: ,,Ik wil geen angst zaaien, maar als we zo doorgaan is er kans op een tweede golf.”
Volledig scherm
PREMIUM
Maaike Vriens en Janine Heestermans-Van de Vliert, twee van de drie breathtaking nurses. Ze werkten keihard tijdens de eerste coronagolf. Janine: ,,Ik wil geen angst zaaien, maar als we zo doorgaan is er kans op een tweede golf.” © Angeliek de Jonge

Longverpleegkundigen Maaike (24) en Janine: 'Nederland mag dan coronamoe zijn, wij zijn moe gestreden’

Hun afdeling was de eerste corona-afdeling in het ziekenhuis- en sloot als laatst. Nu golf twee eraan lijkt te komen, hopen longverpleegkundigen Maaike Vriens (24) en Janine Heestermans-Van de Vliert (23) dat de coronamaatregelen nageleefd zullen worden: „Nederland mag dan coronamoe zijn, wij zijn moe gestreden.”

  1. OM: ‘Samir A. zamelde minimaal 50.000 euro in voor 14 Nederlandse vrouwen in Syrië’

    OM: ‘Samir A. zamelde minimaal 50.000 euro in voor 14 Nederland­se vrouwen in Syrië’

    Samir A., een van Nederlands meest bekende jihadisten, heeft minimaal 50.000 euro ingezameld en doorgesluisd naar zeker 14 Nederlandse vrouwen in Syrische kampen. Dat stelde het Openbaar Ministerie vanochtend in de zaak tegen Samir A. ,,Het geld heeft een cruciale rol gespeeld bij de ontsnappingen van sommigen van hen", stelt Justitie. Lees hieronder de tweets van verslaggever Cyril Rosman vanuit de rechtszaal terug.