Volledig scherm
Een sigaret. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Man (24) dreigde ogen van vriendin ‘uit te branden’ met sigaret

Na een ruzie over hun pas geboren dochtertje en de opmerking van zijn vriendin ‘dat hij moest stoppen met blowen’ dreigde een 24-jarige man uit Cuijk afgelopen september de ogen van zijn vriendin ‘uit te branden’ met een sigaret. De rechter veroordeelde hem tot het volgen van een training voor daders van huiselijk geweld.

,,Die training is in Den Bosch”, protesteerde de man luidkeels. ,,Ik heb echt geen tijd om daar iedere keer naartoe te rijden. Als die cursus in Nijmegen was, wilde ik het wel doen. Maar dit gaat toch niet?”

De man uit Cuijk uitte zijn mondelinge bedreiging op 19 september na een forse ruzie over het pas geboren dochtertje van het stel. Zijn vriendin zei tegen de man dat hij moest stoppen met blowen. ,,We kregen daar een discussie over en die is toen uit de hand gelopen”, verklaarde hij. Tegen zijn vriendin zei hij dat hij een schroevendraaier ging pakken en dat hij ‘niet bang’ was om haar ‘dood te maken’.

Huisverbod

De burgemeester van Cuijk legde de man na de ruzie een huisverbod op van tien dagen. Maar na deze tijd kwam hij ‘gewoon’ weer thuis wonen. Sindsdien zou het wel beter gaan met het stel. ,,We laten elkaar bij ruzies nu uitpraten. En als het me teveel wordt, ga ik gewoon naar buiten.” 

De reclassering acht het recidiverisico op korte termijn laag. De training is echter nodig om te voorkomen dat de kans op nieuw huiselijk geweld in de toekomst weer toeneemt.

De man moet verplicht meewerken met de training. Als hij dit niet doet, moet hij dertig uur in de cel doorbrengen.

 1. WO in Actie luidt noodklok over structureel overwerk op universiteiten, doet melding bij inspectie

  WO in Actie luidt noodklok over structu­reel overwerk op universi­tei­ten, doet melding bij inspectie

  Hoogleraren, docenten en ondersteunend personeel bij universiteiten werken gemiddeld 12 tot 15 uur per week langer dan hun contract voorschrijft, zonder dat ze daarvoor worden betaald. Volgens WO in Actie dreigt de toppositie van Nederlandse universiteiten in gevaar te komen. De universitaire actiegroep meldt dat structurele overwerk samen met vakbonden FNV en AOb vandaag bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
 2. Gedupeerde kinderopvangtoeslag: ‘Ik wil Rutte zeggen: we laten het er niet bij zitten’
  PREMIUM

  Gedupeerde kinderop­vang­toe­slag: ‘Ik wil Rutte zeggen: we laten het er niet bij zitten’

  Tweehonderd ouders die door de fiscus als fraudeur werden afgeschilderd in de rel om de kinderopvangtoeslag gaan vandaag in gesprek met premier Rutte en minister Hoekstra (Financiën). Steve Kuipers uit Almelo is één van hen. Hij kan nog steeds niet bevatten dat het zo misging met de kinderopvangtoeslag.,,Als je mij vijf jaar geleden had gezegd dat we nu bij de minister-president zitten vanwege kinderopvangtoeslag, dan had ik je voor gek verklaard. Het blijft bizar dit!”