Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Man (61) opgepakt omdat hij meer dan miljoen euro boete had openstaan

Een 61-jarige man uit Enschede is gisteren gearresteerd omdat hij nog een bedrag van maar liefst 1,2 miljoen euro moet betalen aan de Nederlandse Staat. De man moet ook 1080 dagen de cel in.

De arrestatie vond in Enschede plaats. De politie wil niet zeggen waarvoor de man deze straf heeft gekregen. Het gaat om een zeer oude zaak van voor het jaar 2000. De man kreeg toen een ontnemingsvordering van rond de 2,4 miljoen euro. De helft daarvan had hij inmiddels betaald. De andere helft moet hij nu voldoen.

De politie kon niet zeggen waarom hij daar nu pas op wordt aangesproken. Bij zijn arrestatie moet de man zeer verontwaardigd hebben gereageerd. De politie wil volgens een woordvoerder met de actie wel het signaal afgeven dat criminelen hun straf niet ontlopen.

De man is opgepakt door het team van de Dienst Regionale Recherche (DRR) na een samenwerking met het FAST-team. Dat team houdt zich bezig met de opsporing van bijvoorbeeld tbs’ers die niet zijn teruggekeerd van verlof, maar ook met mensen die meer dan 300 dagen gevangenisstraf hebben openstaan of een schuld van meer dan 10.000 euro. 

  1. Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meegesleurd door water
    VIDEO

    Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meege­sleurd door water

    Het lichaam van de Nederlander die sinds zondag in Spanje vermist was, is aangetroffen. Het gaat om een 66-jarige man uit Landgraaf, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De Limburger verdween drie dagen geleden na een val in het door stortregens en overstromingen geteisterde binnenland bij de Costa Blanca. Door hevige regenval en overstromingen zijn zeker 3500 mensen in Spanje geëvacueerd.