Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Man (61) opgepakt omdat hij meer dan miljoen euro boete had openstaan

Een 61-jarige man uit Enschede is gisteren gearresteerd omdat hij nog een bedrag van maar liefst 1,2 miljoen euro moet betalen aan de Nederlandse Staat. De man moet ook 1080 dagen de cel in.

De arrestatie vond in Enschede plaats. De politie wil niet zeggen waarvoor de man deze straf heeft gekregen. Het gaat om een zeer oude zaak van voor het jaar 2000. De man kreeg toen een ontnemingsvordering van rond de 2,4 miljoen euro. De helft daarvan had hij inmiddels betaald. De andere helft moet hij nu voldoen.

De politie kon niet zeggen waarom hij daar nu pas op wordt aangesproken. Bij zijn arrestatie moet de man zeer verontwaardigd hebben gereageerd. De politie wil volgens een woordvoerder met de actie wel het signaal afgeven dat criminelen hun straf niet ontlopen.

De man is opgepakt door het team van de Dienst Regionale Recherche (DRR) na een samenwerking met het FAST-team. Dat team houdt zich bezig met de opsporing van bijvoorbeeld tbs’ers die niet zijn teruggekeerd van verlof, maar ook met mensen die meer dan 300 dagen gevangenisstraf hebben openstaan of een schuld van meer dan 10.000 euro. 

  1. Coronavirus: hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

    Coronavi­rus: hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

    Het nieuwe coronavirus grijpt snel om zich heen. In China zijn tot nu toe meer dan tweeduizend dodelijke slachtoffers gevallen, en ook in Europa heeft het Wuhan-virus al enkele levens geëist. Virologen verwachten dat het virus ook Nederland zal bereiken. Waar heb je precies last van als je geïnfecteerd bent met het coronavirus? Hoe weet je het verschil tussen griep en corona? En wat moet je doen als je vermoedt dat je besmet bent geraakt?