Volledig scherm
De zitmaaier op het grasveld waar het kind ernstig gewond raakte. © GinoPress

Man aangehouden na ongeval met grasmaaier: kind (6) ernstig gewond

Een 29-jarige Kampenaar is aangehouden door de politie in verband met een ongeval op een grasveld, waarbij vanochtend een zesjarig kind ernstig gewond raakte. De man bestuurde een zitmaaier en was aan het werk voor de gemeente.

Hoe het kind onder de maaier terecht kwam, is niet bekend gemaakt door de politie. Ook is onduidelijk of de man in dienst is van de gemeente. Het kind is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval vond rond 10.30 uur plaats op een grasveld in de wijk Onderwijks in Kampen. Dat ligt naast basisschool Villa Nova. Er waren op dat moment meerdere kinderen aan het spelen. Of het slachtoffer op deze basisschool zat, is niet bekend gemaakt. 

Verhoord

Volgens de politie is de bestuurder van de zitmaaier  aangehouden en wordt hij verhoord over de omstandigheden van het ongeval. De grasmaaier is in beslag genomen en wordt onderzocht. Meerdere kinderen waren getuigen van het ongeval. Voor hen is opvang en slachtofferhulp geregeld, meldt de politie. De gemeente Kampen is om een reactie gevraagd, maar verwijst voor de woordvoering naar de politie. 

  1. Fiasco dreigt voor slager na ludieke guldenactie: ‘Maar ik had dit nooit willen missen’

    Fiasco dreigt voor slager na ludieke guldenac­tie: ‘Maar ik had dit nooit willen missen’

    Een ludieke actie van een feestvierende slagerij om klanten nog één dag met guldens te laten betalen, eindigt mogelijk met grote financiële gevolgen. Wat blijkt: slager Johannes Hoekstra kan de verkregen guldens niet inleveren, omdat De Nederlandsche Bank geen guldenbiljetten van bedrijven meer accepteert. ,,Dat is heel vervelend, maar één ding is in elk geval zeker: dit weekend pakken ze ons niet meer af.”